Vilkår og personvern

Her finner du våre vilkår i forbindelse med kjøp, donasjoner, avtaler og skattefradrag samt informasjon om hvordan vi tar hånd om ditt personvern.

Vilkår

På denne siden finner du Utviklingsfondets vilkår for donasjoner, fastgiveravtaler, investoravtaler og kjøp i nettbutikken.

Utviklingsfondet jobber for å bekjempe sult og fattigdom. Organisasjonens arbeid bidrar til at at fattige mennesker på landsbygda får nok sunn mat, bedre økonomi, er godt rustet i møtet med klimaendringer og kriser, og får økt makt og innflytelse over egne liv.

Utviklingsfondet er medlem av Innsamlingskontrollen. Les mer om hva det innebærer og våre innrapporterte tall her. Du kan lese Utviklingsfondets årsmeldinger for å se nærmere på hvordan midlene blir brukt.

Betaling

Faste givere: Gjelder fastgiverforhold, utviklingsinvestor, AvtaleGiro og Vipps.

Trekk gjennomføres per standard den 20. hver måned. Dette gjelder AvtaleGiro. Ved signering med Vipps settes trekkdato til det samme som signeringsdato. Trekkdato kan tilpasses. Det trekkes kun avtalt sum.

Fastgiverforhold per AvtaleGiro er tilgjengelig i givers nettbank, og trekkes fra ønsket bankkonto. Fastgiver per Vipps er tilgjengelige i app eller nettside, og trekkes fra ønsket bankkort eller -konto.


Nettbutikk
Betalinger kan gjennomføres via nett, enten som betalinger ved bank- og kredittkort eller via Vipps. Summen reserveres ved betaling.


Oppsigelse faste avtaler

Send mail til post@utviklingsfondet.no eller ring oss på telefon: 23 10 96 00 hverdager mellom kl. 09-15. Mailen bør inkludere navn, adresse, telefonnummer og/eller epostadresse på giver som ønsker å avslutte giverforholdet.

Avtaler via Vipps faste betalinger avsluttes i Vipps-appen.

Ved fastgiverforhold per AvtaleGiro må giver selv inn i nettbanken og slette eventuelle trekkfiler etter at avtalen er bekreftet avsluttet, da organisasjonen ikke kan gjøre dette etter at trekkfiler er sendt.


Angrerett

Inngåelse av faste betalinger: Du har angrerett ved inngåelse av ordninger med faste betalinger og du kan når som helst si opp avtalen din hos oss når som helst. Dette gjelder både Vipps og AvtaleGiro.

Selv om det i utgangspunktet ikke er mulig å angre seg på tidligere donasjoner åpner Utviklingsfondet for bruk av skjønn i slike situasjoner, der siste donasjon kan delvis eller helt krediteres.


Kjøp i nettbutikken
Vanlig angrerett gjelder også ved kjøp i vår nettbutikk. Dette betyr at du har 14 virkedager på å angre på et kjøp. Kontakt oss på post@utviklingsfondet.no eller ring oss på telefon: 23 10 96 00 hverdager mellom kl. 09-15.

Ved eventuelle feil eller mangler på produkt bes kjøper kontakte oss på samme måte som over med beskrivelse av feil eller mangel. Kjøper bør kontakte organisasjonen innen to måneder ved reklamasjon.

Da symbolske gaver er å anse som donasjoner og dermed gir rett til skattefradrag, er det i utgangspunktet ikke mulig å reklamere på disse eller benytte seg av angreretten. Utviklingsfondet er åpne for bruk av skjønn i situasjoner der kjøper skulle angre seg eller eventuelt ønsker å reklamere på fysiske «fondsbevis». Kontakt oss på post@utviklingsfondet.no eller ring oss på telefon: 23 10 96 00 hverdager mellom kl. 09-15.

Skattefradrag

Skattefradrag gjelder ved donasjoner og kjøp av fondsbevis.

Alle innbetalte bidrag og gaver mellom 500 kroner og 50.000 kroner til Utviklingsfondet er fradragsberettiget. Skattefradragsprosenten for inntektsåret 2020 er 22%.

For å få skattefradrag må vi ha personnummeret ditt. Dine gaver vil da bli automatisk bli innberettet til skattemyndighetene. Du kan kontakte oss på telefon: 23 10 96 00 hvis du ønsker skattefradrag.

Konfliktløsing
Ved eventuelle feil eller mangler på produkt fra nettbutikken eller benyttelse av angreretten skal Utviklingsfondet imøtekomme krav innen rimelig tid. Dersom partene ikke kommer til enighet, kan Forbrukerrådet kontaktes for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon: 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.

Behandling av personopplysninger
Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor givere, samarbeidspartnere og andre vi jobber med.

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Utviklingsfondet behandler personopplysninger i henhold til gjeldende lovverk. Behandlingsansvarlig for personopplysningene er daglig leder. Ta gjerne kontakt for spørsmål om Utviklingsfondets behandling av personopplysninger per e-post: giver@utviklingsfondet.no.


Hva slags informasjon samler vi inn og hvor lenge lagrer vi den:

Ved innsamlingskampanjer, gaver og donasjoner til Utviklingsfondet samler vi inn: navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, innbetalt beløp, kontoinformasjon og fødselsnummer. I henhold til markedsføringsloven vil dine betalingsopplysninger, 3 år fra siste bidrag til Utviklingsfondet, overføres til et register hvor de blir beholdt i 1 år. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått fra deg. Nyhetsbrev må du selv melde deg av.

Ved markedsføring, nyhetsbrev og informasjon om Utviklingsfondet:

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev brukes e-postadressen din til å sende deg våre nyhetsbrev en til to ganger per måned. Vi bruker plattformen Mailchimp til å sende ut nyhetsbrev. De lagrer e-postadressene i en egen database, og vi deler den ikke med andre. E-postadressen slettes når den ikke lenger er i bruk.

Ved skattefradrag for de som oppfyller kriteriene lagt av norske myndigheter:

Her samler vi inn opplysninger som navn, adresse, fødselsnummer og beløp. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått fra deg og sendes skattemyndighetene årlig for automatisk skattefradrag på skattemeldingen.

Ved innkalling til årsmøtet:

Her samler vi inn navn, adresse, innbetalinger og e-post.

Ved annonsering: IP-adresse og e-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått av deg.

Ved rekruttering til nye stillinger:

Vi samler inn CV, søknad, attester og referanser. Opplysningene blir makulert etter søknadsprosessen er avsluttet.

E-post:

Du kan sende e-post til oss, men bør ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

Underskriftskamapanje og nedlasting av premiuminnhold:

Ved signering av våre underskriftskampanjer, aksjoner eller ved å laste ned premiuminnhold (innhold som krever e-postadresse), samler vi inn enten telefonnummer og e-post, eller begge deler. Vi bruker Profundo CRM til å hente kontaktinformasjon for autofylling som lagres trygt i vårt CRM. Ved signering eller nedlasting, samtykker du til at vi kan ringe deg og sende deg relevant e-post i forbindelse med det du har foretatt deg.

Nettside:

Nettsiden vår samler inn brukerinformasjon gjennom informasjonskapsler (cookies). Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger: Google Analytics, Facebook Pixel og Google-piksel. Vi bruker Google Analytics til å samle inn statistikk og finne ut hvordan utviklingsfondet.no blir brukt. Se Googles personvernregler. Facebook- og Google-Pixel bruker vi for å forbedre kampanjer på Facebook. Se Facebooks cookie policy. Du kan selv endre innstillingene for informasjonskapsler i din nettleser og selv regulere hvilke nettsider som får lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin. Dette gjelder ikke hvis du er logget inn med din Google-konto.

Utlevering av personopplysninger til andre
Utviklingsfondet deler ikke dine personopplysninger med andre enn nødvendige underleverandører og offentlige, norske myndigheter. Opplysningene blir ikke lagret lenger enn formålet tilsier. Det er frivillig å gi fra seg personopplysningene til oss, men vi trenger eksempelvis fødselsnummeret ditt, for å kunne rapportere skattefradrag til skattemyndighetene.

All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger: Nets.

Rettigheter og klagemuligheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi oppbevarer om deg. Du har når som helst rett til å få endret opplysningene, kreve begrenset behandling, slette opplysninger, rette innsigelse mot behandlingen.

For å benytte dine rettigheter, må du ta kontakt med Utviklingsfondet på e-post eller telefon. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon, før du kan få ta i bruk dine rettigheter. Dette gjør vi for å være sikre på at det kun er deg personlig som får tilgang til dine personopplysninger.

Dersom du mener vår behandling av personopplysninger ikke er i tråd med gjeldende regelverk kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no