Utviklingsfondet

Pressemelding: La det gro uten GMO!

Wednesday 16.05. 2012 16. May 2012

Nettverk for GMO-fri mat og fôr mobiliserer til aksjon mot godkjenning av genmodifisert mat på en rekke gårder på Østlandet førstkommende helg. Regjeringen har i fire år utsatt sin beslutning om søknader om godkjenning av genmodifiserte mais og raps – i så fall den aller første genmodifiserte maten i Norge. Det er bred motstand mot disse GMOene, som ingen aktører i Norge har sagt at de ønsker.

>

Høringsuttalelse om godkjenning for import av GMO

Wednesday 21.03. 2012 21. March 2012

Høringssvar fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr: Pioneer Hi-Breed søker nå om godkjenning av mais som er genmodifisert til både å produsere insektgift og tåle to typer sprøytemidler, hvorav det ene forbudt i Norge. I sitt høringssvar konkluderer Nettverk for GMO-fri mat og fôr at Norge bør innføre et generelt forbud mot dyrking og import av alle planter som er genmodifisert til å tåle sprøytemidler som ikke er tillatt brukt i Norge.

>

PM: Drastisk endring av norsk handelspolitikk

Monday 19.12. 2011 19. December 2011

Norsk handelspolitikk er endret drastisk med innlegget til Utenriksminister Jonas Gahr Støre ved åpningen av ministermøtet i Verdens handelsorganisasjon (WTO) og Norges tilslutning til et brev mot proteksjonisme, sier Aksel Nærstad, leder av Handelskampanjen(*)som er tilstede på WTOs ministermøte i Genève.

>

Jordbruk og klima blir snakkis i Durban

Monday 28.11. 2011 28. November 2011

Utviklingsfondet sender en delegasjon på 9 personer til klimatoppmøtet i Durban. – Vi har dessverre ingen tro på noen klimaavtale i Durban, men møtet er likevel viktig, ikke minst for våre partnere i Sør, sier Informasjonssjef i Utviklingsfondet, Andrew P. Kroglund.

>

Flerstemt bønn til Arbeiderpartiet: Si nei til genmodifisert mais!

Friday 11.11. 2011 11. November 2011

Regjeringen vurderer i disse dager om genmodifisert mat skal bli godkjent for første gang i Norge, og dermed sparke bein under det norske GMO-lovverket. SV og Sp går mot godkjenning. Avgjørelsen står og faller med hva Arbeiderpartiet bestemmer seg for.

>

Nordmenn vil ikke ha matpatent

Tuesday 08.11. 2011 8. November 2011

Omstridt tomatpatent ble i dag sendt videre i rettssystemet ved det europeiske patentkontoret. Halvparten av nordmenn er i mot matpatenter, bare 5 % støtter dette. Samtidig innvilges stadig vekk flere matpatent av det europeiske patentkontoret som også vil kunne bli gjeldene Norge.

>

Fortsatt puslete satsing på internasjonalt bærekraftig landbruk i statsbudsjettet

Tuesday 11.10. 2011 11. October 2011

– Det er svært gledelig at regjeringen legger større vekt på støtte til matsikkerhet, klimarobust landbruk og klimatilpasning i budsjettforslaget for 2012. Men til tross for at regjeringen bevilger 159 millioner kroner mer neste år til klimarobust landbruk i Afrika og forebygging av naturkatastrofer, uteblir den helt store satsingen på bærekraftig landbruk. Det er skuffende og foruroligende i en tid hvor antall sultende mennesker øker, sier informasjonssjef i Utviklingsfondet, Andrew P. Kroglund.

>

Trenger satsing på bærekraftig landbruk i utviklingsland

Friday 10.06. 2011 10. June 2011

– Stortinget har nå en mulighet til å dreie norsk utviklingspolitikk politikk inn mot en mer bærekraftig retning. Det er en mulighet til å satse på økt matproduksjon i en tid med prispress, befolkningsøkning og klimaendringer, sier informasjonssjef i Utviklingsfondet, Andrew Kroglund

>