Store utfordringer for kaffebønder

Klimaendringer gjør det vanskelig å dyrke kaffe i lavtliggende områder. Økt temperatur gir nye skadedyr og sykdommer, noe som truer kaffeplantasjene. Går plantasjene tapt, tar det minst tre år å bygge de opp igjen. For småbøndene som har kaffe som sin viktigste inntektskilde, skaper dette store utfordringer. Hvordan kan vi tilpasse oss et klima i endring? Dette er et av spørsmålene vi stiller i panelsamtale på Kulturhuset, tirsdag 14. mai klokken 15:30.

Velkommen til kaffeprat!

Bli med når Dag-Inge Ulstein (Utviklingsminister for KrF), Jan Thomas Odegard (leder av Utviklingsfondet), Espen Gjerde (adm. direktør i Joh. Johansson Kaffe) møter guatemalanske Josefa Cardona til panelsamtale på Kulturhuset tirsdag 14. mai. Josefa Cardona er Maya-kvinne, småbonde og leder av et lokalt kaffekooperativ i Guatemala. Denne uken er hun på Norgesbesøk for å promotere sin prisvinnende Fair Trade-kaffe!

Utviklingsfondet jobber for å bekjempe sult og fattigdom, og har i over 40 år jobbet med konkrete løsninger på klimautfordringer. Vi vet at klimatilpasning er mulig – det handler om å investere i menneskers kapasitet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Meld deg på her