Klimaendringene krever at vi tilpasser oss dersom vi skal klare å produsere mat også i framtiden. De siste årene har vi virkelig følt på de store konsekvensene av ekstremvær. Både forskere og forsikringsselskaper rapporterer om en kraftig økning i klimarelaterte skader i Norge. 

Etter sitt livs vanskeligste sesong legger Einar ut på en reise til Malawi i Øst-Afrika. Her møter han bønder som har levd med konsekvensene av klimaendringer i mer enn et tiår.

 

Rammer de som har minst aller hardest

Malawi er et av verdens fattigste land. Her er over 80 prosent av befolkningen sysselsatt i landbruket. For Esther og Collings er klimakrisa svært alvorlig. Den lille familien får hele inntekten og livsgrunnlaget sitt fra det de selv dyrker. Mister de avlingene sine har de ingenting å falle tilbake på. Hva gjør Esther og Collings for å tilpasse seg klimaendringene? Og hva kan egentlig en norsk bonde lære av malawiske småbønder?

‘Uår’ er en varm og personlig historie om matproduksjon i klimakrisens tid. Velkommen til gratis visning!

Du kan investere i gode løsninger som gjør småbønder i Malawi bedre rustet mot klimaendringer - bli utviklingsinvestor her!

Trondheim, 26. oktober

Tid: 19:00-20:30
Sted: DIGS. Krambugata 2, 7011 Trondheim.

Utviklingsfondet og Spire Trondheim inviterer til filmkveld og panelsamtale om klimatilpasning på DIGS. Det er mulig å handle i kafeen før og under arrangementet. Her finner du arrangement på Facebook med oppdatert informasjon.

Rissa, 27. oktober

Tid: 19:00-21:00
Sted: Auditoriumet på Åsly skole, Årnsetflata 33, 7100 Rissa

I samarbeid med Rissa bondelag og Rissa bygdekvinnelag inviterer vi på gratis kinovisning på Åsly skole. Etter filmen deler Petter Harald Kimo, som selv er bonde på Fosen, sine erfaringer rundt klimatilpasning av matproduksjon her hjemme, og refleksjoner rundt sitt møte med bondekollegaer i Malawi som allerede har levd med klimaendringene i et tiår. Vi stiller med lett servering. Her finner du arrangement på Facebook med oppdatert informasjon.  

Som 95 prosent av alle småbønder i Afrika sør for Sahara har Esther og Collings ikke traktor, og all jord må bearbeides for hånd. Bilde: Julie Lunde Lillesæter
Som 95 prosent av alle småbønder i Afrika sør for Sahara har Esther og Collings ikke traktor, og all jord må bearbeides for hånd. Bilde: Julie Lunde Lillesæter

Vil du sette opp en visning av filmen i ditt nærområde? Finn ut hvordan!

‘Uår’ er en uavhengig dokumentarfilm produsert av Differ Media. Den er produsert av Julie Lunde Lillesæter & Julia Dahr, og har mottatt støtte fra Norad, Fritt Ord, Utviklingsfondet og Økologisk Norge.