Mangel på rent vann gir skolefravær og sykdom

I Afar er det kvinnenes oppgave å hente vann. Raruba og de andre venninnene hennes har mistet mye undervisning, fordi timene gikk til å hente vann. Det å sikre at det er rent vann nærheten av hjemmet, gjør at jentene kan prioritere utdanning og at de holder seg friske. I området Raruba bor i har regnsesongene blitt færre og samtidig også mer uforutsigbare. På grunn av tørke mellom regntidene er det svært viktig å ta vare på det regnvannet som kommer. Utviklingsfondets har bygget et stort vannlager som samler opp regnvannet når det først fosser ned. Vannet kan drikkes av dyr og mennesker, men brukes også til vasking og matlaging. Jordbruket trenger også vann for at avlingene skal vokse. 

Se hele videoen om Raruba her.

Vann kan oppfylle Rarubas drøm

Vannpumpene er ikke alltid pålitelige og kan bryte sammen, derfor er det viktig at man har flere vannpumper i området. Utvikling av nok vannkilder er også en del av Utviklingsfondets prosjekter. Sisternene i Afar stod ferdig i 2018 og hverdagen til Raruba har blitt enklere. Nå kommer hun seg til skolen til rett tid. Kanskje vil drømmen om å bli lærer gå i oppfyllelse?

Lurer du på hvordan Utviklingsfondet arbeider med vann i Afar? Les også: "Mange bekker små".

– Før vi fikk vannpumpene og sisternene, måtte jeg gå flere timer for å hente vann i elven. Ofte ble jeg syk, fordi dyrene i området oppholder seg i og rundt elven. Nå blir jeg ikke syk og jeg rekker å komme meg på skolen etter at vannet er hentet, forteller Raruba.

Raruba (15) fra Afar, Etiopia

Klimatilpasning er løsningen!

Rarubas drøm om å bli lærer har blitt mer realistisk på grunn av stabil tilgang til vann. Når klimaet endrer seg, så må tiltak igangsettes. Arbeidet med å utvikle flere vannstasjoner og vannsystemer er redningen for de samfunnene som er hardest rammet av klimaendringer i denne regionen. Ved å investere i våre prosjekter kan unge jenter tenke på sin utdanning og få større innflytelse i sitt samfunn. Med tilgang til vann gis muligheten til en bedre fremtid for familiene og de hardtarbeidende afar-kvinnene. Vannprosjektene gir store livsendringer og drømmer kan gå i oppfyllelse.

Les mer om det å bli utviklingsinvestor her.