Nyheter

5 grunner til å investere i klimatilpasning i Somalia

Alvorlige og hyppige tørkeperioder i Somalia de siste årene har ført til akutt mangel på mat. Nå skjer det igjen. Verdens matvareprogram rapporterer at 2,7 millioner somaliere mangler mat. Her er fem gode grunner til at du bør bli utviklingsinvestor i Somalia.

Slik overlever Hawa ekstrem tørke i Somalia

Somalia er et av landene i verden som er mest utsatt for de katastrofale konsekvensene av klimaendringene. Ekstremværet kommer i tillegg til koronapandemien og har ført til dobbelkrise i Somalia. Hawa og hennes seks barn har kjempet en hard kamp for å skaffe nok mat.

Kanskje banker vi på hos deg i sommer?

Utviklingsfondet ser alltid etter nye støttespillere. I sommer reiser en hyggelig gjeng ambassadører rundt i landet og banker på dører for å finne nye utviklingsinvestorer.

Kom i gang med grønnsaksdyrking hjemme!

Å dyrke sine egne grønnsaker hjemme i Norge krever litt kunnskap. Kanskje er det også en tankevekker, når vi vet at familier i andre deler av verden er avhengige av å lykkes med dyrking for å overleve. Her deler vi litt kunnskap med deg som vil produsere din egen mat!

Bygdekvinner på digitalt besøk i Guatemala

Det har gått halvannet år siden Bygdekvinnelaget møtte Erwin og Doña Reyna i Guatemalas høyland, på besøk hos Utviklingsfondets prosjekter. Siden pandemien kom, har det vært usikkert når de skulle få treffes igjen. Heldigvis finnes det andre måter å møtes på enn å sette seg på flyet, og tirsdag 8. juni fikk Bygdekvinnene og vår partner AMMID et gledelig gjensyn med hverandre.

Slik overlevde alenemoren den tøffe hverdagen i Nepal

Sitarami Chaudhary, fra Bijauri i Nepal, ble etterlatt alene med to små barn, da mannen hennes døde av kreft. Barna mistet ikke bare en far, men familien mistet også en viktig forsørger. Å skaffe nok mat ble en tung oppgave for Sitarami og det var heller ingen lån å få.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}