Nyheter

Når én bonde betyr alt

- Nå kan jeg høste 18-20 sekker med mais. Før var det bare rundt ti. Avlingene mine har nesten doblet seg på disse årene.

Frykter barna skal arve en ørken

I et land hvor alle lever av jorda, får selv små klimaendringer store konsekvenser. Nå må Malawis bønder tilpasse seg eller sulte.

Ta ansvar, Norge!

Torsdag 8. november holdt en malawisk småbonde en flammende appell foran Stortinget for å få norske politikere­ til å skjønne alvoret. 

Markering: Sammen for klimaet

Torsdag 8. november kl. 8 holder Indila Theu appell foran Stortinget. Den malawiske småbonden vil snakke om klimaendringer og klimatilpasning. Appellen er en del av en folkemarkering som et bredt norsk sivilsamfunn står bak. Målet er å få klima inn i statsbudsjettet.

Reiser til Norge for å fortelle om klimaløsninger

Mandag 5. november lander Indila Theu på Gardermoen. Den malawiske småbonden skal være i Norge i to uker for å dele sine erfaringer med klimatilpasning med norske bønder.

Er matsikkerheten truet?

Ingen andre sektorer er så fundamentalt avhengige av været som landbruket. Utviklingsfondet har derfor engasjert forskere fra Ruralis for å si noe om hvordan matproduksjonen vil påvirkes av klimaendringene. Resultatet er rapporten «Er matsikkerheten truet?». Rapporten ser på matproduksjonen globalt, og på nasjonalt nivå i Norge og Malawi – to ganske forskjellige land.

Fast giver
Bedrifter
Nettbutikk
}