Nyheter

Lag gresskarsuppe på De dødes dag!

I disse mørke halloween-tider feirer meksikanerne De dødes dag på kirkegården med familien. Her får du oppskrift på en gresskarsuppe som du kan dele med dine avdøde slektninger. Les mer om de spennende tradisjonene her!

Med boller som våpen mot sult og fattigdom

I 2014 gikk pengene fra Operasjon Dagsverk til Utviklingsfondets prosjekter for ungdom på landsbygda i Malawi og Etiopia. Her er noen av resultatene fra prosjektet. 

Sårbare grupper i et klimasårbart land

Nepal er et av verdens mest klimasårbare land og preges av gjentakende naturkatastrofer som flom, jordskjelv og skred. Hardest går det utover de menneskene som allerede har minst ressurser. I Nepal investerer Utviklingsfondet i landsbyboernes løsninger på globale klimaproblemer. 

Klimatilpasning og mat på dagsorden i Sogn og Fjordane

Bønder over hele verden opplever at avlinger enten tørker ut eller vaskes vekk. Kan man forberede seg på klimaendringene? Bli med når vi viser den brennaktuelle dokumentarfilmen ‘Uår’, om bonden Einar sin øyeåpnende reise til Malawi. Det skjer i Aurland og Sogndal 29. og 30. oktober!

Teknologi kan bekjempe sult – investorer søkes

Over hele verden verder tørker avlinger ut og vaskes vekk. Vær og vind får bøndene ikke gjort så mye med, men moderne teknologi og kunnskap kan gjøre dem bedre rustet i møte med klimaproblemer og ekstremvær. 

Klimatilpasning gjør mais om til gull

Witness Ngwira (30) fra Malawi, er gift og har to barn. Hun er aktiv i en ungdomsgruppe som støttes av Utviklingsfondet og hun er valgt ut av landsbyen til å være modellbonde. Hennes engasjement gir resultater. Bøndene i landsbyen er nå bedre rustet mot klimaendringer og familiene har råd til å sende barna på skolen.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}