Nyheter

Kvinner er nøkkelen til bærekraft

Likestilling, fattigdom, sult og klimaendringer henger sammen og påvirker hverandre. 

Uspiselige miljøproblemer

I en tid preget av klimakrise og naturkrise er samspillet mellom miljø og utvikling slående. Miljøproblemer er i ferd med å reversere positiv utvikling, og de som rammes hardest er de som allerede har minst. Men, det finnes løsninger - hvis vi vil. Utviklingsfondet investerer i konkrete tiltak på komplekse miljøproblemer.

Klarer vi å redde kaffekoppen vår?

Kaffe er en av matplantene våre som rammes hardest av klimaendringer. De fleste kaffeprodusentene lever i land som mangler både infrastruktur og statlig kapasitet til å tilpasse seg et klima i endring. 

Velkommen til kaffeprat på Kulturhuset!

Gjennomsnittstemperaturen øker og skaper problemer for en rekke matvarer. Kaffe er en av de hardest rammede avlingene. Vi inviterer til kaffeprat!

En historie om å dele for å overleve

Somalia, april 2019: Jeg står inne på gårdsplassen til ekteparet Xasan og Xukun. Det sterke møtet gjør meg bekymret for framtiden, men det gir også håp. Da deres landsby ble oversvømt av flyktninger på grunn av tørke, delte de alt de hadde.

Vi kan om vi vil. Vil vi nok?

Dagen etter at Notre-Dame brant, uttalte Frankrikes president Macron at katedralen skal gjenoppbygges innen fem år. På bare noen få dager ble det fra nært og fjernt samlet inn så mye som en milliard dollar. Etter finanskrisen i 2008 ble milliarder av dollar og euro lagt på bordet for å finansiere krisepakker til rammede banker og få økonomien på fote igjen. 

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}