Nyheter

Velkommen til kaffeprat på Kulturhuset!

Gjennomsnittstemperaturen øker og skaper problemer for en rekke matvarer. Kaffe er en av de hardest rammede avlingene. Vi inviterer til kaffeprat!

En historie om å dele for å overleve

Somalia, april 2019: Jeg står inne på gårdsplassen til ekteparet Xasan og Xukun. Det sterke møtet gjør meg bekymret for framtiden, men det gir også håp. Da deres landsby ble oversvømt av flyktninger på grunn av tørke, delte de alt de hadde.

Vi kan om vi vil. Vil vi nok?

Dagen etter at Notre-Dame brant, uttalte Frankrikes president Macron at katedralen skal gjenoppbygges innen fem år. På bare noen få dager ble det fra nært og fjernt samlet inn så mye som en milliard dollar. Etter finanskrisen i 2008 ble milliarder av dollar og euro lagt på bordet for å finansiere krisepakker til rammede banker og få økonomien på fote igjen. 

Hvordan jobber man etter en naturkatastrofe?

Dødssyklonen Idai som traff østkysten av Afrika 14. mars, har drept minst 700 mennesker og flere millioner mennesker er rammet. Værkatastrofen har ødelagt infrastrukturen i både Mosambik, Zimbabwe og Malawi. Nå er det fare for koleraepidemi. Hva skjer nå?

En annerledes bank

Kan en annerledes bank bidra til å bekjempe sult og fattigdom?

Syklon og flom rammer Mosambik og Malawi

To av verdens fattigste land står under vann. Syklonen Idai herjet nylig i Mosambik og Malawi er rammet av en ny flomkatastrofe. Utviklingsfondet roper nå varsko om klimaendringenes konsekvenser.

Fast giver
Bedrifter
Nettbutikk
}