Nyheter

Klimatilpasning og mat på dagsorden i Trøndelag

Bønder over hele verden opplever at avlinger enten tørker ut eller vaskes vekk. Kan man forberede seg på klimaendringene? Bli med når vi viser den sterke dokumentarfilmen ‘Uår’, om bonden Einar sin øyeåpnende reise til Malawi. Det skjer i Trondheim og på Rissa 26. og 27. oktober!

Antallet som sulter øker, men kan sult utryddes?

Koronapandemien sammen med blant annet klimaendringer, har ført til at antallet som sulter har økt drastisk. 800 millioner menneskeliv står nå i fare på grunn av manglende tilgang til mat. Ny forskning viser hvordan sult kan utryddes innen 2030. 

5 grunner til å bli utviklingsinvestor i Malawi

Som utviklingsinvestor investerer du i prosjekter i klimautsatte land. Din investering gir familier i en sårbar situasjon muligheten til å skaffe seg kunnskap om klimatilpasning, slik at de kan sikre nok mat til familien og styrke lokalsamfunnet. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør bli utviklingsinvestor.

Når klimaendringer hindrer tilgang på mat

I landsbyen Kavuzi i Malawi bor familien Mphepo. Her bor Cliveness på ni år sammen med sine søsken, foreldre og besteforeldre. De er tre generasjoner på samme gård, som lever av det de selv dyrker.

En varslet matkrise

Somalia er et av landene i verden som er mest utsatt for konsekvensene av klimaendringene. Ekstremværet kommer i tillegg til koronapandemien og giversvikt har ført til trippelkrise i landet. Hvordan kan Somalia takle krisene?

Bøndenes barn dør av sult

Hvert femte sekund dør et barn av sult i verden, og de fleste er barn av bønder. Det kom fram på et stort FN-toppmøte om verdens matproduksjon i Roma denne uken. Håpet ligger nå i at vi nå vet hvordan problemet kan løses og hva det vil koste.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}