
Ser du etter en sprø, mettende og sunn sommersalat?
Frisk salat med grillet halloumi er full av smak og farger – perfekt til sommerdager og lange kvelder. Med råvarer dyrket med omtanke og rettferdighet smaker den også enda bedre.
En matsikker framtid starter med ett frø
Råvarer produsert på en bærekraftig måte trengs – både på balkongen i Norge og hos småbønder i det globale sør. Hver dag jobber småbøndene for å dyrke nok, næringsrik mat til familien og lokalsamfunnet.
Med gode såfrø spirer håp for matsikkerheten og en tryggere framtid. Alt starter med ett frø – og støttespillere som deg.
Bli utviklingsinvestor
Sommersalat med grillet halloumi
Ingredienser til salat
2 dl quinoa
4 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
500 g halloumi
500–600 g melon gjerne blandet, i store terninger
4-5 asparges
100 g spinat
1 avokado
½ granateple
stekeolje f.eks rapsolje
salt og pepper
½–1 mango valgfritt
1 stor neve spirer valgfritt
frisk mynte til dekorasjon, valgfritt
Dressing
1 lite hvitløksfedd
2 ts dijonsennep
3 ss eplesidereddik
4 ss olivenolje
2 ts lønnesirup eller flytende honning
½ ts salt
litt pepper
Valgfritt tilbehør: godt brød

Sommersalat med grillet halloumi
Fremgangsmåte
På kjøkkenet
1. Ha vann, quinoa og buljong i en kjele, la småkoke i 12-15 minutter til alt vannet er fordampet.
2. Lag dressingen ved å ha alt i en beholder med lokk og rist den sammen.
3. Del halloumiosten i skiver på ca 1 cm.
4. Vend asparges i olje med litt salt og pepper.
5. Kutt avokado og mango i biter, og gjør klart alle andre ingredienser.
6. Ha olje i en stekepanne og stek halloumi og asparges i 3-5 minutter på hver side.
7. Legg så spinaten, salaten og quinoaen i bunnen av et stort fat, og deretter resten av ingrediensene.
8. Hell så over dressingen og server.
Ved grillen
1. Ha vann, quinoa og buljong i en kjele, la småkoke i 12-15 minutter til alt vannet er fordampet.
2. Lag dressingen ved å ha alt i en beholder med lokk og rist den sammen.
3. Del halloumiosten i skiver på ca 1 cm.

Halloumi er en ost laget av blant annet geitemelk. På gården til småbonden Bir (42) i Nepal gir geitene familien verdifull næring. Han kan også dyrke nok korn og grønnsaker til familien, takket være støtte fra Utviklingsfondet.
En oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren

Visste du at...
... halloumi er en halvfast ferskost laget av melk fra sau, geit eller ku - eller en blanding av disse? Osten inneholder viktige næringsstoffer og er en super kilde til protein.
Vil du være med på å styrke familiers tilgang til nok, sunn mat?